CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Feb 22, 2011

KESIBUKAN

Assalamu'alaikum w.b.t & salam 1 malaysia!

Oh ya, kembali menulis selepas beberapa bulan tidak menulis. Menjenguk, tapi tak mampu menulis. Busy yang amat sangat, oh sangat tinggi nilainya kehidupan menadah ilmu!

Of course, kali ini juga tidak sempat menulis panjang & bercerita kesemuanya. Tak sempat untuk cover every story yang dah lepas. I'm really sorry.

Thanx dekat semua yang dah sindir-sindir blog noni dah berdebu. Bersawang. Whatever it is, i need more time if i could, but its impossible, rite?

Sekarang ni dilanda sejuta KESIBUKAN. Kerja yang sangatlah berlambak dan banyak! Doakan noni ya. Mengejar ilmu kerana sukakan ilmu, semoga niat terjaga.

Even i can't promise you to update my blog in a short time but i wish i can write down something sooner...very sooner..InsyaAllah. Hehe

Dun wori my dear frens, ana masih sempat makan. Rehat. Tidur. Even kadang x cukup & bukan dalam kuantiti yang sepatutnya. But i really love dis situation of mine. Busy..busy..and busy..

Ok kan busy dengan life yang terisi dengan p sana sini untuk belajar & dapat pahala dari disibukkan syaitan dengan perkara2 lain? IT IS MUCH BETTER!

Serius amat bahagia dengan pengajian sekarang even ianya semakin mencabar & lebih mencabar! PUAS. Alhamdulillah. Bantu ana, Ya Rahman.

Ok, update terakhir before i pen off :

Subjek Tafseer, da present & submit assignment. Waiting 4 my final exam. Haha, seems like dah prepare kan? Tak la. Bukan. Tapi sedang mula revise dah. Sebab suka sangat subjek ni.

Subjek Fiqh ( Ijtihad & Ifta' ): Tengah buat assignment & prepare utk present sabtu depan [ backup class ]. Doakan ya!

Subjek Muslim Scholarship in Comparative Religion : da submit 1 essay. Alhamdulillah. Baki kerja : 1 lagi essay, 1 presentation & 1 assignment. Huh. Tough!

Subjek Islamic Critical Thinking : assignment : done, alhamdulillah. Kena prepare untuk presentation next Tuesday. Huhu. Kalut juga because kena make sure lidah x keluarkan teks in arabic! Doakn!

Ok2. Da nak sambung keja. Doakan urusan dunia ana dipermudahkan ya! Ameen. Let's pray 4 d beatiful world! Ilal liqa ;)

4 comments:

UmiJida said...

nak sambung master jugak! huhu...

akak, banyak subjek in english ke sekarang ni?

Nony Imtiyaz said...

wah2, adikku sudah ana kunniyah! hehe. suka2 ;)

Hm. ada 2 subjek dlm english. ICT [ akk amk sem ni ] & Issues in Islamization of Knowledge belum amik.
tapi diorang kata sebenarnya subjek ni ada 2 group, english & arabic, dik. tp xtau plak. da x tere english, so amik p la nk improve sket. hehe. doakan akk ye dik!

xpe. rezeki kamu nak smbung odw da, nak mai ;)

UmiJida said...

hehe takdelah kuniyah apa pun. tu panggilan utk saya di kalangan anak2 sedara. =p

Nony Imtiyaz said...

o ya? bagusnya! hehe. dik, jaga diri ya, & jaga anak sedara k.noni yg sudah x lama bakal menjenguk dunia ;)

semoga semuanya akan ok, n doakan k.n di sni tau!